Bygg en egen altan

Sommarvärme och sol betyder att man som villaägare oftast vill sitta i solen under alla lediga timmar. Med en altan på tomten kan man uppfylla alla dessa önskningar som även blir som ett extra rum under sommarhalvåret. Det är inte så komplicerat att bygga en altan, speciellt när man inte ens behöver ett bygglov för att kunna sätta igång.

Med en bra planering och bra material är det inte så svårt att bygga sin egen altan. Man kan välja att bygga altanen helt på egen hand, eller så bygger man plattformen och sedan beställer ett fint räcke från http://wernamodesign.se/produkt/altanracke-nydala-15/. Det svåraste är faktiskt att bygga ett räcke som håller raka linjer och fina mönster. Samtidigt sparar man tid genom att beställa en del av konstruktionen. På så sätt kan man börja avnjuta morgonkaffet snabbare ute i solen.

En uteplats som ligger i marknivå behöver inte bli godkänt med bygglov. Det är därför väldigt bekvämt om man har byggkunskaper och en bra yta ute i trädgården. Då kan man planera en tillbyggnad såhär inför sommaren. Både du själv, familjen och dina gäster kommer att uppskatta den.

Första stegen till en drömaltan

Det finns mycket information att ta del av från byggsajter på nätet. Där kan man läsa bra tips och även titta på pedagogiska filmer med instruktioner. Byggprocessen av en altan sker i olika steg, allt för att den ska bli stadig och rak.

Det gäller alltså att göra en bra planering av alla moment innan man sätter igång. Det gäller att man tänker på eventuell sättning av plintar för att få en stadig grund och sedan hur man ska konstruera ramen till hela plattformen. När man sedan har ett regelverk är det ganska smidigt att skruva trallen. Sist men inte minst bygger man ett tillhörande trappa vid behov och även ett fint altanräcke.

För ytterligare tips och råd till den perfekta altanen kan du ta del av filmen nedan.