Dags att vårputsa fönster

Nu är våren här och ju ljusare det blir desto lättare ser man hur smutsiga fönstren faktiskt blivit under hösten och vintern. Nu är det dags att vårputsa dina fönster, och här följer de bästa tipsen.

Vi har i tidigare text skrivit om hur du ska tänka kring fönsterbyte, men nu ska det handla om hur du tar väl hand om dina fönster och håller dem fina, säsong efter säsong.

Tvättknep för alla

Vi ska inte ljuga, att tvätta fönster är inte speciellt kul, men om man kan de rätta knepen så behöver det inte vara så svårt eller ta så lång tid. För att tvätta fönster behöver du en viss grundutrustning, och detta är: hink eller sprayflaska, fönsterputs och diskmedel, svamp eller svampduk, en fönsterskrapa och tidningspapper, skriver Expressen i en artikel. Böra med att du använder lite diskmedel i ljummet vatten och sen fönsterputs. Spraya eller gnid blandningen över fönstret med svampen eller svampduken. Dra sedan med fönsterskrapa och torka av skrapan efter varje drag för att slippa ränder. Eftertorka med tidningspapper, då försvinner du eventuella ränder som kan ha blivit från skrapan. Tidningspapper är både billigare än vanligt torkpapper och lämnar dessutom inte efter sig ludd på rutan.

Fixa egen fönsterputs

Det går lika bra att göra egen fönsterputs om man inte vill köpa en. Testa att blanda diskmedel, vinäger, majsstärkelse och gör sedan såhär, enligt artikeln:

”Häll mixen i en hink och fyll på med varmt vatten. Tvätta fönstren och torka sedan torrt med två luddfria trasor. Med den sista torkningen tar du bort stärkelsen och du får bort det sista av den festa smutsen.”