Måla om med årets färg 2018

Årets trendfärg är för den djärva, eller för den som bara är sugen på att testa något nytt därhemma. Detta år är den en vass lila ton som vunnit, och den kallas för Ultraviolett, framtagen av Pantone.

För den som behöver måla om hemma inspiration så har du kommit till rätt ställe. Här skriver vi om Pantones årets färg, nämligen den orädda Ultravioletta tonen. Det är en komplex nyans som påminner om rymden och andra galaxer, mystik och andlighet och framtidstänk. Häftigt va? Hur kan du göra om därhemma med denna färg är frågan? På många sätt är svaret.

Matcha ultraviolett med andra färger

Ett sätt att inreda med Pantones Ultraviolett är genom att matcha den med olika andra färger, satsa på ett färgrikt hem, och det bästa är att färgen går att matcha med massor av olika färger och nyanser. Det funkar även ypperligt att matcha färgen med olika metaller.

“Då lila innehåller både varma och kalla pigment finns det många sätt att matcha färgen”, skriver Elledecoration i en artikel.

Använd färgtrenden på ditt egna sätt

Även om du inte är den som vågar inreda med Pantones Ultraviolett därhemma så kan du ändå använda dig utav trenden. Antingen så har du små doser av färgen i olika mönster eller detaljer, eller så blandar du ut färgen med en dovare färg för att skapa en nyans av denna färg som känns mer som dig. Plommon eller djup lavendel är också lila. Men, att våga är att vinna, så försök få in årets färg någonstans i sin helhet i hemmet. Kanske räcker det med en blomkruka i färgen? Eller varför inte en ny matta – superhäftigt!