Säkra ditt hem mot inbrott

I ditt eget hem ska du kunna känna dig säker. Men när ett inbrott sker blir den känslan inte lika självklar längre. Du kan då gå omkring och oroa dig och kanske har saker blivit stulna. Men det finns sätt att skydda din bostad.

Oavsett om du bor i lägenhet eller villa är det alltid bättre med en säkerhetsdörr som motstår brand, och som tjuvar har svårt att ta sig igenom. Bara synen av en säkerhetsdörr kan göra att tjuven hellre väljer grannens dörr än din.

Dörren som skyddar

En vanlig lägenhetsdörr har ofta inte mycket att sätta emot vid till exempel en brand. Rök och eld går snabbt igenom de vanligaste varianterna. En säkerhetsdörr skapar däremot en brandcell tillsammans med bostadens väggar. Det gör att du kan känna dig trygg i din lägenhet även om grannens brinner. Du kan stanna kvar till dess att brandkåren anländer. En säkerhetsdörr är vanligen förstärkt med stål som omges av trä. Det gör att en tjuv inte lika lätt kan borra ett hål i dörren för att komma åt att låsa upp den. En säkerhetsdörr är alltså en riktigt bra investering.

Trygghet i hemmet

Om du vill känna dig riktigt trygg i ditt hem kan det vara klokt att ta till de medel som finns till hands för att göra hemmet säkrare. Ett förslag är säkerhetsdörren. Att sätta lås på fönster och altandörrar är också en sådan sak som gör att du kan känna dig lite extra trygg hemma. Ett annat alternativ som är bra att kombinera med säkerhetsdörren är ett larm. Många larm är direkt uppkopplade till larmcentral och det gör att du snabbt kan få hjälp av polis eller brandkår. Att ha ett larm hemma gör också att du kan känna dig tryggare även när du är bortrest.