Tips om att anlita hantverkare

Ibland uppstår ett behov av att renovera en bostad och då kan du komma att behöva anlita en hantverkare som kan utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Det finns gott om hantverkare att välja mellan men det finns några saker du behöver tänka på så att du får ett bra arbete utfört. Här på denna sida så får du tips och råd hur du ska gå tillväga för att anlita hantverkare.

När du ska anlita en hantverkare så ska du alltid välja en person som har rätt utbildning och även innehar eventuella certifieringar för det arbete som ska utföras. Arbeten som endast får utföras av godkända och certifierade hantverkare är bland annat renovering av badrum, VVS arbeten och elarbeten. För dessa arbeten så är det viktigt att du välja rätt hantverkare så att du får arbetet rätt utfört men även för att försäkringar ska gälla.

Hitta rätt hantverkare

För andra typer av arbeten som till exempel fasadrenovering, murning, betonggjutning, målning och markarbeten så bör du anlita kunniga hantverkare som har en bra erfarenhet från dessa arbeten. Det krävs inga certifieringar för att utföra de flesta av dessa arbeten och därmed så är urvalet av hantverkare mycket större vilket gör att du kan erhålla ett bra pris för det arbete som du vill få utfört. Dock så är det alltid tryggast att välja en hantverkare som har specialiserat sig inom området och som också har ett yrkesbevis som visar att hantverkare är kapabel att utföra arbetet på rätt sätt.

Välja hantverkare

När du vill ha ett arbete utfört i din bostad eller på dina marker så ska du vända dig till företag som erbjuder dessa tjänster. Ta gärna in offerter från flera olika företag så att du dels kan jämföra priser men också kan se hur varje företag kommer att lösa arbetet. Ibland så kan vissa lösningar vara bättre än andra, oavsett priset, vilket kan komma att löna sig istället i längden. För den arbetskostnad som du betalar i samband med renoveringen så kan du göra ett ROT-avdrag på 30 procent.